Pravila privatnosti

Kolačići

 

Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Kolačića zatražit vaš pristanak. Kolačići koje ova web stranica koristi neophodni su za navigaciju kroz stranicu i korištenje svih njezinih sadržaja. Bez kolačića nije moguć pristup sadržajima kao što je prijava i pregled korisničke zone i kreiranje individualiziranog sadržaja za korisnike. Pojedini kolačići prikupljaju informaciju o tome kako posjetitelji koriste stranicu, koje stranice su najposjećenije, koje teme su najzanimljivije i slično. Sve informacije koje se nalaze u ovim datotekama su anonimne i koriste se isključivo za poboljšanje funkcioniranja stranice. Kolačići također pohranjuju informaciju o vašim izborima i prema tome omogućuju pružanje sadržaja.

 

Kolačiće je moguće blokirati. Postavke vezane za kolačiće mogu se kontrolirat i konfigurirat u vašem web pregledniku.  Njihovim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne. Molimo pogledajte dodatne informacije o svojem uređaju kako biste saznali što možete učiniti za uklanjanje ili blokiranje kolačića.

 

Na web stranicama ivanomrcen.hr također koristimo aktivnosti i poveznice za dijeljenje i prikazivanje sadržaja putem različitih vanjskih servisa i mreža, kao što su društvene mreže. Pomoću kolačića trećih strana (Google i Facebook) možemo prikupljati podatke o načinu na koji koristite ovu internetsku stranicu, o posjećenosti internetske stranice, podatke o IP adresi, o jeziku kojim se služite, operativnom sustavu na vašem računalu i sl. Ti su podaci anonimni i preko njih ne možemo otkriti vaš osobni identitet. Moguće je i korištenje web usluga za prikaz sadržaja unutar naše stranice, npr. prikaz slika, videa, ili anketa, te korištenje servisa za analitiku kao što je Google Analytics.

Kao treća strana, ti servisi mogu doći do nekih vaših podataka te pratiti vašu aktivnost na Internetu. Molimo Vas da pogledate na tim stranicama uvjete korištenja te pravila o privatnosti. Ti alati nam u načelu omogućuju da analiziramo na koji način vi i drugi upotrebljavate našu internetsku stranicu. Podaci koje prikupljamo mogu uključivat: vašu IP adresu, vrstu preglednika koji upotrebljavate (npr. upotrebljavate li Chrome ili Safari), broj posjeta po pregledniku na svakom uređaju, vrstu uređaja (npr. Samsung) i operativni sustav (npr. Android) koji upotrebljavate, informacije o preporukama, vremensku zonu, korisničke postavke i stranice koje ste posjetili.

 

Podatke koje nam dajete (putem Internet formulara za prijavu), a uz vašu suglasnost, koristiti ćemo isključivo u svrhu za koju ste dali suglasnost.

 

Osim toga, vaše osobne podatke možemo otkriti trećim stranama:

  • ako smo obvezni otkriti ili podijeliti vaše osobne podatke kako bismo bili u skladu sa zakonskim ili regulatornim obvezama ili zahtjevima,
  • u svrhu zaštite prava, imovine ili sigurnosti korisnika naše internetske stranice, aplikacije i biltena (newsletter).

 

Sa svim prikupljenim podacima rukujemo s posebnom pažnjom, prema Uredbi o GDPR-u i zahtjevima norme ISO 27000. Sve podatke čuvamo dvije godine. U slučaju mogućnosti uporabe vaših osobnih podataka u druge svrhe, jamčimo vam da ćemo vas o tome prethodno obavijestiti.

 

VAŠA PRAVA

Smatramo važnim mogućnost nadzora nad osobnim podacima.

 

Imate pravo od nas zatražit da ne obrađujemo vaše osobne podatke u marketinške svrhe. Svoje pravo na sprečavanje takve obrade možete bilo kada provesti kontaktirajući nas putem adrese e-pošte info@lionmedia.hr

 

Zakonom vam je osigurano pravo da zatražite presliku svojih osobnih podataka koje posjedujemo. Prvo ćemo od vas zatražit da dokažete svoj identitet dostavljajući nam dva odgovarajuća identifikacijska dokumenta. Dodat ćemo, ispraviti ili izbrisati vaše osobne podatke koji se nalaze u našim datotekama. Osim toga, možete zatražit ispravak ili brisanje osobnih podataka, kao i ograničavanje obrade svojih osobnih podataka. Ispunit ćemo vaše zahtjeve u skladu s primjenjivim pravom.

Ako želite uložiti pritužbu u pogledu obrade svojih osobnih podataka, molimo da nas prethodno kontaktirate.

 

Sva vaša pitanja, komentari i zahtjevi u pogledu ovih Pravila zaista su dobrodošli. Možete nas kontaktirati slanjem e-pošte na adresu foreveralive1313@gmail.com

 

 

Shopping Cart