Opći uvjeti poslovanja

Korištenjem internetskih stranica i web trgovine www.ivanomrcen.hr smatramo da ste pročitali, razumijeli i da prihvaćate navedne uvjete korištenja.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje naše proizvode ili plaća uslugu dostave proizvoda putem internetske stranice.
Trgovac je obrt za izdavanje knjiga i trgovinu „Ivan Omrčen“ (u nastavku samo „Nakladnik“), sa sjedištem na adresi Kolodvorska 65, VELIKA GORICA, Hrvatska

Prihvaćanjem općih uvjeta Kupac potvrđuje da su svi podaci koje je Trgovcu priložio istiniti i potpuni, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje zapreke naručivanju i kupnji proizvoda.

Narudžba

Narudžba se provodi tako da se Kupac registrira i prijavi, odabere artikl iz ponude internetske knjižare, a zatim prođe kroz proces narudžbe. Cijena artikala istaknuta je u eurima (Eur), na dan provedenog plaćanja.

Plaćanje

Plaćanje proizvoda obavlja se na sljedeće načine:

  • općom uplatnicom / virmansko plaćanje
  • pouzećem

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Nakladnik će e-mailom obavijestiti Kupca da je narudžba zaprimljena.
Ako Nakladnik ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu.
Ako proizvod nije raspoloživ na skladištu, Nakladnik će obavijestiti Kupca o tome te ga izvijestiti o roku u kojem će proizvod ponovo biti raspoloživ.
Sva će plaćanja biti izvršena u EUR (eurima).

DOSTAVA

Uslugu dostave paketa unutar cijelog područja Republike Hrvatske za naš web shop rade tvrtke Pick and Pack. Dostava se izvršava radnim danom do 16 sati.

Cijena dostave proizvoda unutar Republike Hrvatske je 3,90 € (29,39 kn) s uključenim PDV-om te je zasebno istaknuta u košarici, na stranici plaćanja i potvrde narudžbe te na računu.

Iznimno, u sklopu određenih prodajno-promotivnih akcija, cijena dostave neće se zaračunavati, a o čemu ćete biti na više mjesta i pravovremeno obavješteni.

Moguća je i narudžba van granice Hrvatske. Za narudžbe u zemlje izvan Hrvatske, cijena dostave obračunava se prema ukupnoj masi paketa (u kilogramima) i odgovarajućoj cijeni za tu masu prema cjeniku Hrvatske pošte. Cijena dostave proizvoda također je zasebno istaknuta u košarici, na stranici plaćanja i potvrde narudžbe te na računu.

Naručeni proizvodi isporučuju se najkasnije u roku 5 radnih dana od vidljive uplate. Ako niste dostupni na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti s vama u kontakt kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u naše skladište.

Izjava o privatnosti i zaštiti osobnih podataka

Izjava o privatnosti i zaštiti osobnih podataka na internetskim stranicama odnosi se na prikupljanje i obradu osobnih podataka korisnika u svrhu zaprimanja narudžbi i slanja proizvoda s webshopa Ivan Omrčen, te na primjenu kolačića (cookies) i analitike (Google Analytics) na internetskim stranicama www.ivanomrcen.hr

Nakladnik poštuje privatnost korisnika i njihovih osobnih podataka.

 

KUPCI

Osobni podaci dobiveni narudžbom (ime, prezime, adresa, adresa za dostavu, IBAN) obrađuju se u skladu s Izjavom o privatnosti i koriste se u svrhu uspješne realizacije narudžbe. Osobni podaci dobiveni tijekom narudžbe ne dijele se s trećim stranama, osim s dostavnom službom čiju uslugu kupac odabere, a u svrhu dostave narudžbe.

 

Reklamacije i prigovori

Ako niste zadovoljni naručenim proizvodima možete ih vratiti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. U tom slučaju kontaktirat ćemo vas vezano za povrat robe i vraćanje uplaćenog iznosa natrag na vaš račun.

U skladu s najboljom i poštenom poslovnom praksom, te sukladno čl. 10. st. Zakona o zaštiti potrošača, molimo potrošače da pisani prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu poslati putem e-maila na foreveralive1313@gmail.com

Prilikom podnošenja prigovora koji nije upućen elektroničkom poštom bitno je navesti točne podatke o svom imenu i prezimenu te adresi kako bi Nakladnik bio u mogućnosti dostaviti potrošaču potvrdu o primitku pisanog prigovora te odgovor na pisani prigovor u zakonskom roku od 15 dana.

Ukoliko je kupac pravna osoba, na njega se ne odnose pravila o zaštiti potrošača propisana ovim Općim uvjetima poslovanja i Zakonom o zaštiti potrošača.

Zamjena i povrat

Ako niste zadovoljni naručenim proizvodima možete ih vratiti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. U tom slučaju kontaktirat ćemo vas vezano za povrat robe i vraćanje uplaćenog iznosa natrag na vaš račun.

Ukoliko ste kupili i preuzeli proizvod s materijalnim nedostacima imate pravo na zamjenu.

Nakladnik je odgovaran za materijalne nedostatke proizvoda.

Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku ovlašten je:

  1. zahtijevati od prodavatelja uklanjanje nedostatka,
  2. zahtijevati od prodavatelja predaju druge stvari bez nedostatka,
  3. zahtijevati razmjerno sniženje cijene,
  4. izjaviti da raskida ugovor.
Shopping Cart